Fjerne klistremerker på bil

Dette er et spørsmål som vi hører fra nesten hver kunde som spør om bilfoliering. Bekymringen er: Om folien eller klistremerker er lett å fjerne? Svaret er: JA.

Hvis bilen har blitt foliert med en høykvalitets bilfolie er fjerningen veldig enkelt. Alt som trengs er en varmekilde, fortrinnsvis en varmepistol, litt erfaring og mye tålmodighet.

Høy kvalitet på bilfolie laget av eksempelvis Avery og 3M som vi i Foliexperten benytter er designet for å unngå limrester. Det er imidlertid viktig å huske på at begge disse merkene produserer mange forskjellige folier der noen har veldig sterkt lim som ikke er designet for bilfoliering, rett vinyl er svært viktig.

Fjerningen av folien er også viktig. Folien må varmes opp for å oppnå en viss temperatur og trekkes langsomt tilbake i en 45 graders vinkel. Ved hjelp av begge hender og med fingrene spredd, slik at de kommer i kontakt med mest av overflaten av folien mens det trekkes tilbake. Ikke riv filmen. Hvis folien har vært på kjøretøyet i mer enn 3 år så er det en sjanse for at folien sitter veldig godt og er vanskeligere å fjerne. En helfoliering uten laminat er også svært vanskelig å fjerne.

Dessuten er det svært viktig å sørge at din folie ikke er innsatt med bruk av primer. Det er en tanke av gammel skole at bruk av 3M Primer 94 på kantene er nødvendig å forsegle folien for å unngå separasjon og vann som man kan få under filmen. Hvis montøren gjør de nødvendige skritt for å forberede overflaten, montere folien korrekt og utfører kravene etter montering, så det er absolutt ikke nødvendig å bruke en primer.

Når en folie er montert riktig vil den ikke bare gi bilen din et unikt utseende, men vil også beskytte bilens originale lakk bedre.

Vi håper denne artikkelen svarer på dine spørsmål om å fjerne folien eller klistremerker på bil.

Ønsker du nye klistremerker på bilen din? Ta en titt her https://foliexperten.no/klistremerker/

Similar Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *