Hvordan montere bildekor? 

Gratulerer med din nye dekor! Vi har laget en liten monteringsanvisning for å hjelpe deg med å få et perfekt resultat. Selv om denne monteringsanvisningen viser montering av klistremerker på skilt, er det samme fremgangsmåte på bildekor og til båt. 

Vi anbefaler deg å benytte en spesialist dersom du skal foliere bilen din, for å sikre best mulig resultat. Men det er også mulig å montere folie selv, dersom du ønsker det.  

Temperatur spiller en viktig rolle, og romtemperatur gir de beste forholdene for montering av bildekor. Er bilen for kald vil ikke folien feste, og er den for varm «smelter» folien og blir vanskelig å jobbe med. Vi ber om å få bilen dagen før monteringen er planlagt, slik at bilen får stå inne over natten mens det ennå er kuldegrader ute, og alternativt få noen timers avkjøling innendørs når sola steker. 


1.Overflaten må være ren 

Vask og tørk overflaten skikkelig før du monterer folien. Hvis bilen er skitten og støvete, vil ikke folien feste seg godt nok.


2.Bruk maskeringstape for å korrigere målene

For å få et best mulig resultat, bør du ta noen mål før du setter i gang med å montere folien. En god start er å feste det du skal montere med maskeringstape på midten for å finne en linje du ønsker å bruke som utgangspunkt for at folien blir festet rett. Dette kan for eksempel gjøres ved å bruke en karm på karosseriet til å måle avstand til hvert av hjørnene på papiret som folien er festet i.


3. Montering av folien

Når du har målt opp og er sikker på at folien blir montert korrekt, er neste steg å feste folien til bilen. Et godt tips er å bruke maskeringstapen til å feste papiret fra midten og over mot den ene siden, så den andre henger løs og er klar til å festes. Så fjerner du papiret på baksiden så langt det lar seg gjøre og kutter det hvor tapen er festet på midten.


4.Bruk skrape for å feste folien

Strekk ut applikasjonstapen, fest den i øverste hjørne og vær forsiktig så du ikke er nær overflaten på bilen med folien. Bruk en skrape og stryk vertikalt fra midten og ut for å feste folien. Lag en vinkel med skrapen for å sikre at all luft blir skjøvet fremover og ut, og jobb deg sakte, men sikkert fremover – cirka 3 centimeter av gangen. Da unngår du nemlig å lage luftbobler.


5.Løsne maskeringstape og riv av applikasjonstapen

Når du har festet den ene siden, løsner du resten av maskeringstapen og gjentar prosessen så hele folien blir festet. Deretter river du av applikasjonstapen som ligger over folien – og voilá!

Vi anbefaler også at du lar bilen stå innendørs i noen timer i ettertid på grunn av herding av limet. Kjører du rett ut i kaldt eller vått vær, så risikerer du at folien løsner.

Hvordan behandler jeg en dekorert bil?
  • Bilen bør ikke vaskes de første 7 dagene etter at dekoren er montert, slik at folien får satt seg skikkelig.
  • Vanntemp. maks 60 grader.
  • Ikke vask bilen i børsteløs vaskemaskin.
  • Maks trykk skal ikke overskride 80 bar/kg.
  • Avstand fra dyse til bildekor skal være minst 50 cm.
  • Godkjent rengjøringsmiddel til kjøretøy skal benyttes.
  • Vinkel mellom dyse og dekor/overflate skal være 90 grader

Lykke til!

Similar Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *